Nieuwe aandeelhouders en groeifinanciering bij OCS+ Steelcase

Sterke groei in markt voor conceptmatige projectinrichting

 

Pionier zijn in nieuwe werkvormen en strategische werkomgevingen, dat is de visie van OCS+ Steelcase. Met een open oog kijken we naar de kansen van globalisering en digitalisering voor ons duurzame aanbod van circulaire producten en diensten, en vooral voor de ontwikkeling van het menselijk potentieel.
OCS+ Steelcase creëert turnkey (werk)omgevingen naar de wensen en opvattingen van haar klanten rekening houdende met de Corporate Identity. Dit doen we volgens de laatste inzichten op het gebied van werkprocessen, producten, techniek en architectuur. Ons werk begint altijd bij de medewerkers.


De ambitie van OCS+ Steelcase is om de sterke groei van de afgelopen jaren voort te zetten. Wesley Bosma zal als Marketing en Sales director toetreden en via een Management Buy-out een gedeelte van de aandelen van de huidige eigenaren overnemen. MBO & Groei Fonds wordt mede-eigenaar van OCS+ Steelcase en neemt een deel van de financiering op zich.

De twee huidige aandeelhouders blijven volledig betrokken bij de onderneming.
Robbert Starre blijft als aandeelhouder verbonden bij OCS+ Steelcase en zal als Managing Director verantwoordelijk blijven voor Algemene Zaken en Business Development .
Harro Hoencamp neemt afscheid als aandeelhouder maar blijft als Creative Director verantwoordelijk voor Workplace Consultancy  & Business Development.

 

Wesley Bosma, OCS+ Steelcase

De tijd dat (werk)omgevingen bestonden uit gewoon bureaus en stoelen ligt ver achter ons. Door technologische en duurzame ontwikkelingen is de functie van de werkomgeving enorm veranderd en veranderen de wensen en behoeften van organisaties in de tijd.
“Innovatie zit in het DNA van ons bedrijf, met een duurzame visie die staat als een huis zullen we de komende jaren verder bouwen aan ons circulaire portfolio. Wij herkennen dit creatieve denken bij het MBO & Groei Fonds, een goede solide aandeelhouder en sparringpartner.” Aldus Wesley Bosma

Stefan Damen investment manager bij MBO & Groei Fonds, een Fonds van Rabo, over de participatie:

“Dankzij het netwerk van OCS+ Steelcase en hun expertise op gebied van architectuur en techniek kunnen zij hun klanten echt volledig ontzorgen. Geen enkele andere partij in Nederland kan dat op deze schaal. Wij hadden direct een klik met de mensen van dit prachtige, innovatieve en creatieve bedrijf. Wij gaan met veel plezier onze expertise inzetten om de organisatie en organisatiestructuur verder te ontwikkelen zodat verdere groei mogelijk is.”