Gerealiseerde participaties


Modulo is een dynamische organisatie met een duidelijke visie op de circulaire economie. Zij heeft de afgelopen jaren in Nederland en Duitsland een mooie groei doorgemaakt. Modulo is een professionele organisatie voor advies, ontwerp en realisatie van innovatieve milieustraten. Klanten zijn de gemeenten, de industriële- en de zorgsector.
MBO & Groei Fonds hielp Modulo in een fase waarin als gevolg van veranderende wetgeving een grote vraag was om milieustraten te revitaliseren. Data Mining Innovators (DMI) heeft software ontwikkeld om de productiviteit en efficiëntie van strooiwagens te vergroten.
Strooi- en onderhoudswagens leggen vaak dezelfde route af door gewenning en routine. Er gaat dan een enorme hoeveelheid rendement verloren, omdat productiviteit en efficiëntie in het onderhoud en beheer nauwelijks gemeten worden.
Met het ingenieuze modulaire softwarepakket van DMi worden mobiele data vertaald naar intelligente en gebruiksvriendelijke managementinformatie, waardoor klanten beter kunnen plannen, controleren en rapporteren.

MBO & Groei Fonds participeerde in DMI omdat de dynamiek en het groeiperspectief naadloos aansloot bij de investeringscriteria. Vrij snel na de participatie bleek onverwacht een grote belangstelling te bestaan voor een strategische overname van DMI door Aebi Schmidt, een internationale producent van strooiwagens.In het belang van de groeiambitie van de onderneming omarmde het MBO & Groei Fonds de wens van de DGA voor verkoop aan deze strategische groeiversneller.