Gerealiseerde participaties

BioConnect

Bio-Connect, opgericht in 2004, is een gespecialiseerd distributeur van life-science reagentia. In 2015 nam MBO & Groei Fonds een deelneming in het bedrijf om een aandeelhouder uit te kopen en de verwachte groei te financieren.
De afgelopen jaren hebben we zeer prettig en constructief samengewerkt. En met succes! In eerste instantie hebben we openstaande dossiers aangepakt zoals het verbeteren van het valutamanagement, de interne organisatie en het Management Informatie Systeem. Vervolgens is ook gekeken naar expansie en is in België Forlab overgenomen. Forlab is inmiddels goed geïntegreerd in Bio-Connect en de Belgische markt wordt nu succesvol bewerkt.

Bio-Connect en Forlab staan er eind 2018 goed voor en Anand Lachmansingh heeft gebruik gemaakt van zijn optierecht en onze aandelen overgenomen. We hebben veel vertrouwen in Anand en zijn team en zijn ervan overtuigd dat ze samen de onderneming verder kunnen uitbouwen.


Modulo is een dynamische organisatie met een duidelijke visie op de circulaire economie. Zij heeft de afgelopen jaren in Nederland en Duitsland een mooie groei doorgemaakt. Modulo is een professionele organisatie voor advies, ontwerp en realisatie van innovatieve milieustraten. Klanten zijn de gemeenten, de industriële- en de zorgsector.
MBO & Groei Fonds hielp Modulo in een fase waarin als gevolg van veranderende wetgeving een grote vraag was om milieustraten te revitaliseren. Data Mining Innovators (DMI) heeft software ontwikkeld om de productiviteit en efficiëntie van strooiwagens te vergroten.
Strooi- en onderhoudswagens leggen vaak dezelfde route af door gewenning en routine. Er gaat dan een enorme hoeveelheid rendement verloren, omdat productiviteit en efficiëntie in het onderhoud en beheer nauwelijks gemeten worden.
Met het ingenieuze modulaire softwarepakket van DMi worden mobiele data vertaald naar intelligente en gebruiksvriendelijke managementinformatie, waardoor klanten beter kunnen plannen, controleren en rapporteren.

MBO & Groei Fonds participeerde in DMI omdat de dynamiek en het groeiperspectief naadloos aansloot bij de investeringscriteria. Vrij snel na de participatie bleek onverwacht een grote belangstelling te bestaan voor een strategische overname van DMI door Aebi Schmidt, een internationale producent van strooiwagens.In het belang van de groeiambitie van de onderneming omarmde het MBO & Groei Fonds de wens van de DGA voor verkoop aan deze strategische groeiversneller.