Maatschappelijk betrokken

Het MBO & Groei Fonds is een maatschappelijk betrokken organisatie. Via Barcode for Life steunt het MBO & Groei Fonds onderzoek naar kanker en via United World College Maastricht het bouwen aan een vreedzame en duurzame toekomst voor de wereld.

Ab van Urk is lid van de Raad van Toezicht van Barcode for Life. In 2014 nam hij deel aan de Stelvio for Life, een jaarlijks terugkerend  fondsenwervend event. Ab legde een halve marathon af en overwon 1553 hoogtemeters.

Barcode For Life is een stichting die volledig gericht is op het financieel ondersteunen van het Centrum for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Het CPCT houdt zich bezig met fundamenteel, translationeel en toegepast medisch onderzoek op het gebied van kanker met als doel de kankerpatiënt een individuele behandeling 'op maat' te kunnen geven.

Het CPCT voert het onderzoek uit naar een nieuwe, betere behandeling van kanker. Dit onderzoek geldt op dit moment wereldwijd als het meest toekomstgerichte en hoopgevende onderzoek binnen alle kankeronderzoeken. Voor meer informatie zie: CPCT en Barcode for life.

 


Paul van Logtestijn was tot medio 2018 boardmember van UWC Maastricht.

United World Colleges Maastricht (UWC M) is onderdeel van de internationale organisatie UWC. UWC scholen bieden een uitdagende en transformatieve onderwijservaring aan een zeer diverse, internationale dwarsdoorsnede van leerlingen. UWC inspireert ze om te bouwen aan een vreedzame en duurzame toekomst. Voor meer informatie zie UWCMaastricht.nl