Het Team

Ab van Urk, Partner

ab-van-urk.png "Ondernemer" is voor mij een eretitel. Familiebedrijven zijn in mijn visie essentieel voor de Nederlandse economie. In de afgelopen 25 jaar heb ik veel ondernemers mogen begeleiden bij de aan- of verkoop van hun bedrijf. Ik ben gecharmeerd van de no-nonsens mentaliteit en de slagkracht van veel ondernemers.
Ik heb altijd veel plezier beleefd aan het begeleiden en coachen van jonge en talentvolle professionals/collega-ondernemers die ieder over hun eigen ervaring en specifieke competenties beschikken. In de rol van commissaris kan ik mijn expertise delen en ondernemers begeleiden. De continuïteit van familiebedrijven is voor mij zeer waardevol en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Ab van Urk studeerde na zijn kandidaats Rechten in Utrecht, Bedrijfskunde in Delft. In 1984 doorloopt hij het management development programma van de ABN Amro Bank, waar hij onder meer enige jaren werkt als directeur zakelijk op een van de grotere kantoren. Tussen 1989 en 2002 was Ab betrokken bij het opzetten en leiding geven aan fusie- en overname-afdelingen bij Coopers & Lybrand, Deloitte en Touche en BDO accountants en adviseurs. In 2003 richtte Ab samen met 2 partners Rembrandt F&O op. Deze organisatie groeide binnen enkele jaren uit tot marktleider op het gebied van fusies en overnames in hun marktsegment. Sinds 1991 vervult hij daarnaast verschillende commissariaten en participeert hij in diverse ondernemingen. In 2015 heeft hij zijn kennis en ervaring als adviseur vastgelegd in het boek : Als ik je een advies mag geven”.

Paul van Logtestijn, Partner

paul-van-logtenstijn.png"Al jarenlang ben ik dagelijks in contact met ondernemers van allerlei soorten bedrijven. Het valt mij op dat ondernemers over een enorme veerkracht beschikken en tomeloos veel energie hebben. De toewijding waarmee zij hun bedrijf opbouwen, is inspirerend. Ook zelf heb ik een passie voor ondernemen die ik graag met andere ondernemers deel. Ik word erg enthousiast als ik samen met een ondernemer mag nadenken hoe de bedrijfsvoering nog beter kan. Zodat ook bij zijn of haar onderneming alles klopt."

Paul van Logtestijn studeerde Economie aan de Landbouw Universiteit te Wageningen. In 1986 wordt hij geselecteerd voor het management development programma van de Amro Bank, waar hij onder andere de functie van kantoordirecteur bekleedt.
Vanaf 1989 draagt hij bij Coopers & Lybrand, samen met anderen, bij aan de uitbouw van de Fusie- en Overname-afdeling. Van 1991 tot en met 1995 heeft hij met succes voor eigen rekening en risico bedrijven gekocht, dagelijks geleid en weer verkocht. In 1996 keert hij terug naar het adviseurschap, waar hij van 2003 tot eind 2014 partner was bij Rembrandt F&O. Meer dan 25 jaar ervaring in het vak, in combinatie met zijn eigen praktijkervaring als ondernemer maakte hem een unieke adviseur op dit gebied in Nederland. Paul is als commissaris verbonden aan een aantal Nederlandse bedrijven.

Stefan Damen, Investment manager

stefan-damen.png"Familiebedrijven zijn de motor van de Nederlandse economie. Het unieke hiervan is dat juist dit type bedrijf gericht is op langetermijnvisie. Deze visie levert uiteindelijk voor iedereen het meeste op: innovatie, werkgelegenheid, economische groei en daarmee continuïteit.Ik krijg veel energie om samen met ondernemers te sparren over het ideale toekomstplaatje. Helemaal interessant wordt het om samen met de ondernemer de mouwen op te stropen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Op deze manier probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van zakelijk Nederland.”

Stefan Damen studeerde Econometrie aan de Universiteit van Tilburg. In 2011 wordt hij geselecteerd voor het traineeship programma van Rembrandt Fusies & Overnames, waar hij verschillende ondernemers succesvol adviseert bij overnametrajecten. Stefan ontwikkelde zich in die periode tot een zeer gedreven financiële specialist met diepgaande kennis.

In de periode bij Rembrandt komt Stefan in contact met verschillende type ondernemingen in verschillende sectoren. Daarmee maakt Stefan kennis met het feit dat ieder bedrijf uniek is en zijn eigen bijzonderheden kent. Dit maakt het werk voor hem extra aantrekkelijk en uitdagend.

Naast zijn werkzaamheden bij MBO & Groei Fonds is Stefan actief bij de Junior Kamer (JCI) Quadrivium in ‘s-Hertogenbosch. 

Ab van Urk en Paul van Logtestijn vormen samen de investeringscommissie. Eén van beiden is altijd betrokken bij een investeringstraject. Door deze werkwijze is het MBO & Groei Fonds in staat om snel beslissingen te nemen.